Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Yerdeki agaclarinin, hangi boyda bonsai yapmak istedigini belirleyip, kesik tarafi agacin arka tarafina gelecek bir sekilde, sectiginiz bir dalcigin hemen uzerinden, 45 derecelik bir aci ile budadiktan sonra en usteki dalcigi telleyip yukariya alip yeni bir zirve olusturabilirsiniz. istemediginiz dallari da budayabiolirsiniz.
[agacinizin govdesinin daha da kalinlasmasini istiyorsaniz hic bir budama yapmayiniz]
|
Bahçedeki adaylar :-) ekte. ilk 3 acer negundo, 4. söğüt. Listeye eklenmesi muhtemel çalılar da var.
Kök çalışması için kış sonunu bekliyoruz. Dallara dokunmadık. Kalınlıklarına göz atar mısınız?
Çoklu gövdeler için ne dersiniz bonsai için uygun mu? Ben bahçede huş gibi bazı ağaçlarda çoklu gövdeleri severim. O yüzden onlara da sıcak bakıyorum.
Aday-3'de çok gövdeli ama çok gelişmiş. Fotoğrafını zor çekebildim. Siz birşey demeden yapraklarına bile dokunmak istemedim.
Aday-1 -çapı 3 cm, en yakın dal 20cmde, ağacın boyu 130 cm, 2 yıllık-
aday1-1.jpg aday1-2.jpg
Aday-2 -çaplar 2-4 cm gibi, her yerden dallar çıkmış, boyları 120cm gibi, 2 yıllık-
aday2-1.jpg
Aday-3 -çaplar 6-7 cm gibi daha fazla olabilir, boyu 160 cm, 2.5-3 yıllık olmalı-,
aday3-1.jpg