View Single Post
Eski 29-04-2014, 19:46   #6
meetoo
Ağaç Dostu

meetoo's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2014
Sn emre babayiğit mutlaka başka cevaplarda gelecektir ... ağacınızı bonsai için uygun gövde yapısına getirmek için budama yapmanız gerekcek ... size bu aşamada tavsiyem forumdaki arkadaşlarımın çalışmalarını incelemeniz bu konuda varolan kaynakları okumanız ve izlemenizdir ... sonrasında uygun bir zamanda (çünkü her mevsim uygun olmuyor) budama işlemini gerçekleştirmenizdir ... o anlamda bir karar verirseniz size elimizden gelen yardımı yaparız. işin ana hatları şöyle :
gövdeyi geliştirmek için uygun bir zirve sürgün seçersiniz ve hemen altından budama yaparsınız .. budama sonrası zirve sürgünün gövdeyi kalınlaştırmasını bekler ve yine aynı işlemi yaparsınız ... sonuçta istediğiniz gövde kalınlığına ulaşınca da bonsainizi şekillendirmeye başlarsınız ... şimdilik bu kadarını anlata biliyorum ama detayları ancak okuyup izleyerek öğrenebilirsiniz... eğer ağaç benim olsaydı şöyle bir budama yapardım.. ama mevsimin uygunluğunu ağacınızın kök durumunu ağacınızın budamaya hassasiyetini bilmeden bunu yapmak hata olur
7 (1).jpg

meetoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön