View Single Post
Eski 29-04-2014, 10:00   #4
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Kurallar konusundaki endişenizi dile getirmişsiniz. Bence sizin ağacınız başta en-boy kuralı olmak üzere daha bir çok kurala uymayacak. Ama bunun hiç bir önemi yok. Birde çiçekli türlerde Bonsai Oteriterleri kurallar konusunda çok esnekler. Demekki Bonsai'deki kurallar, Trafik kuralları gibi hayati bir önem taşımıyorlar. Bazı kurallara uymadanda güzel bir görsellik yakalanabiliyor.
Hemen şunuda belirteyim Bonsai'de kurallara uyulmayacak veya hiçe sayılacak anlamında yazmıyorum tüm bunları. Şunu anlatmaya çalışıyorum; bazı ağaçlarda kuralları icraa etmek çok çok kolay oluyor, çünki ağaç sanki o kuralları biliyormuşçasına uygun oluyor. Ama sizin ağacınız gibi ağaçlarda kurallara uyacağım diye ağacın güzel hareketli bölgelerini budayıp, ağacı hiç etmenin bir anlamı yok.
Sizin ağacınızla ilgili beni rahatsız eden tek şey; topraktan yükseldikten sonra eğriliğin ve dallanmanın başladığı yerdeki şişkinlik. Orada bu fazla kalın olmayan gövdede ters koniklik gibi bir durum söz konusu. İleride belki oyma işlemleriyle bu problemleri çözebilirsiniz. Bence kurallardan ziyade bu konuların çözümüne odaklanmanızda fayda görüyorum.
Ağacınız güzel bir ağaç. Heyecan verici bir görüntüye ulaşabileceğini sanıyorum. Hızlı büyüyen bu türle çalışmak çok zevkli. Başarılar dilerim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 487446d1398725780-20140407_132042.jpg (45.7 KB, 97 views)
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön