sn tcoalngsau;
konunun uzmanı ya da tecrübelisi asla değilım ben kendi ihtiyacıma göre deneme yanılmalarla bir sistem kurdum. tecrübeli arkadaşların da fikirlerini alabilirsek ne ala ama ben kendimce fikirlerimi söyleyeyim. geniş tarım alanlarında tarlalarda kimbilir ne sistemler kullanılıyordur. onlar beni aşar.
gardenanın sitesine diger modeller için bir bakın. tabi ki üst modeller var, iki veya daha çok bölge programlı, solar pilli, kartlı vs.. ancak eğer ben kurayım sistemi, belli saatlerde ve günlerde otomatik şu kadar süreyle hepsi birden sulansın diyorsanız, başka da birşey istemem diyorsanız kanaatim Gardena C 1030 plus sizin için fazlasıyla yeterli. ben kullanmıyorum ama yağmur ya da toprak nem sensörü baglama imkanınız dahi var.
depoya ihtiyacınız yok direkt şebekeye bağlıyorsunuz. fakat alıp da bağlamayı beceremediğim su filtresinden alın ve bağlayın derim. ayrıca basınç düzenleyici varmış ben kullanmıyorum, siz bir düşünün isterseniz. su basıncınız çok değişkense işe yarıyor olabilir. bu konuda çok bilgim yok.
bir de boru çapı konusunda emin degilim bir bilene sormak lazım. bende 30-40 saksı var sizde 35 ağaç. ama sizde mesafeler uzun. uzun mesafelerde damlatma borularının çapı, boru kollarının uzunluğu ne olmalı bir araştırın derim.
gerçi şöyle bir şey de söyleyeyim. kayınpederimin yazlığında benim kullandığım çapta borularla damlama sulama var. nereden baksanız bir buçuk dönüm bunlarla sulanıyor. onda otomatik saat yok elle açıp kapatıyor. ama zaten bu zaman ayarlı sulama da elle açıp kapamanın yaptığını sizin yerinize kendisi yapıyor. başka birşey değil.
size de şunu hatırlatayım ki ne kurarsanız kurun sistemi uzun süre denemeden yalnız bırakıp gitmeyin. diğer önemli şey de bağlantı elemanlarını kaliteli seçin ve sağlam olduğundan emin olun.
dediğim gibi konunun uzmanı değilim ancak tavsiyem bu klasmanda bir cihaz alacaksanız ucuzuna gitmeyin, ben almadan önce çok yorum okudum, piyasada birçok ucuz otomatik sulama makinaları var ama anlaşılan çok çabuk bozuluyorlar. gardena güven veriyor. inşallah bu kadar laftan sonra bozulmaz

)
kolay gelsin.