Sayın ncp1963 ve nogaifatih,
Her seferinde aklıma geliyor unutuyorum, size tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Softstarter ile 7 kva'lık dizel bir jeneratör kullanarak işi çözdük. Hem jeneratörü ucuza aldım, hem de yakıt tüketimi hesaplı oluyor.
Bu arada plastik depo yerine de 6x4 metre 120 cm yüksekliğinde bir havuz yaptırdım dört bin tl tuttu. Plastikten hem daha ucuza geldi hem de meyvelitepe'den görüp uygulamaya karar verdiğim yeşil şu fikrini hayata geçirebilieceğim.
blog.meyvelitepe.org/2013/05/29/yesil_su/
Bir tek damlama sulama işi kaldı, bu sene elle sulayacağız. Arazim engebeli olduğu için bu konuda biraz kararsız kaldım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
3 kwh güç yaklaşık 5 kva yapar 6 kva ve üzeri jenaratörler işinizi görür. 12 kva sizin seçiminiz için çok büyük fazladan yakıt harcamış olursunuz, ama ben aynı zamanda elektriği başka işlerimdede kullanacağım derseniz birazdaha büyük seçebilirsiniz.
sayın nogaifatihinde dediği gibi jeneratörlü sistemlerde soft starter veya frekans kontrol cihazları kullanırsanız büyük jeneratörler seçmenize gerek kalmaz. bu tür cihazlar elektrik motorlarına yavaş kalkış yaptırdığından ilk kalkışta aşırı akım çekmelerini engellerler.
jenaratörü büyük seçmemizin sebebi ilk kalkışta elektrik motorunun çektiği aşırı akımı karşılayabilmektir.
|