View Single Post
Eski 28-04-2014, 06:39   #12
hknaggun
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2014
herkese hayırlı günler bende bu aralar istiridye mantarı üretme denemelerinde bulunuyorum tabi her ilk başlayan gibi benimde karşılaştığım problemler oldu.Bu sorunları şöyle sıralıyım
1.ilk denememde hazırladığım kompostları küçük bir odaya koydum ve higrostata bağlı nemlendirme cıhazıyla ortamı nemlendirdim(nem %85-90 civarıydı).yaklaşık 2 hafta sonra poşetlerin iç yüzeylerinde su zerrecikleri ve bunu takip yeşil küflenmeler oldu.hemen nem cihazını kapattım ve odayı olduğu gibi ellemeden bıraktım.yaklaşık bir hafta sonrada poşetlerin büyük bir kısmının beyazlaşığını ve yeşillenmelerin gittiğini gördüm şu an miselleri ekeli 32 gün oldu poşetlerim bembeyaz olmasına rağmen hala neden pin oluşmadı? oda sıcaklığım 17-19 aralığında
2.ikinci denememi evde yaptım samanı pastörize ettikten sonra iyice soğuttum ve sonra miselliyip poşetledim.ancak 1-2 gün sonra kompost iç sıcklığının 33 derecelere çıktığını tespit ettim hemen poşetleri boşalttım ve kompostu tekrar soğutttum ve yeni misel ekip tekrar poşetledim fakat 1-2 gün sonra sıcaklığın tekrar 33 derecelere çıktığını gördüm(sadece poşetin yüzeylerinde beyazlaşmalar var) nerede hata yapıyorum anlayamadım.bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum

hknaggun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön