Sayın deli dervish tam ben de sizin sorduğunuz soruyu soracaktım. 4 tane resim koymuşsunuz. Güz döneminde ben de biraz ağaç diktim, chandler cinsi. Fidanların yüzde 90 ı sizin koyduğunuz resimlerden birincisi gibi. Üstten kuruma başlamış ve aşının 40 cm üstüne kadar kurumuş. Alttan, aşı üstünden gözler patlamış.Sizin fidanlarda yeşil görünen yerlerden gözler uyanır ve tutar diye tahmin ediyorum. Çünkü Fidanlar aynı bizim fidanlar gibi. Yalnız şu aralar sulamak tutma oranını artırıyor bence. Ağaç sayınız az ise şişelerle, çok ise tankerle falan su verin.
Bizim fidanlar Bandırma dan bir fidancılıktan geldi. Yok şöyle iri, kökleri büyük fidan yollayacağız falan dediler, kargo bir geldi. Yarıdan fazlası ot gibi çıktı. Zayıf, ince idiler. Belki tutar dedik diktik. Nisan başında fidanlara bir baktık üstleri aşağı kadar kurumuş, onca emek boşa gitti gibi geldi. Fakat belki bir ihtimal tutar diye şişelerle suladık baktık ki yeşil kısımlar ve gözler canlandı ve altlardan patlamaya başladı. Bence iş fidanların güçlü olmasında. Denizli den de geçen yıl fidan getirttik. Fidanlar çok iyiydi. Onlarda kuruma gibi bir şey yok. Aynı soğuğu o fidan da gördü.
Kuruyan kısımları da şöyle yapacağım. Alttan patlayan sürgünlerden en güçlüsünün üzerinden keseceğim.
İnşallah fidanların tutar ve gelişir.
|