Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankarahobici
Sayın feyzon,
İlginize teşekkürler. Sulama konusunda biraz daha fikir verebilirseniz memnun olurum.
Ağaç dikerken büyükçe bir çukur kazıyor ve ortasına ağacı dikiyorum. Aşı yerini ise çukur tabanının 5cm kadar üstünde bırakıyorum. Ağacı sularken havuzu doldurunca ağaç gövdesi su ile temas ediyor, aşı yeri de suyun altında kalıyor. (Çukur yüksekliği 8-10 cm kadar, havuzun hepsi dolarsa aşı yeri 3-5 cm suyun içinde kalıyor.) Ağaçların fotoğraflarını çekip koymaya da çalışacağım.
Bu durumda ne yapmalıyım?
Bir de karıncalar. Çiçeklerin içinde küçük siyah noktalar görüyorum. acaba bunlar bit veya böcek mi yoksa normal bi şey mi, ağaçları don vurdu onun kalıntıları mı anlayamadım. bunlar için bir tedbir almaya gerek var mı, varsa ne yapılabilir?
|
Sayın ankarahobici selamlar.
Ben öncelikle tamamen bir amatör olduğumu belirteyim. O nedenle profesyonel bir yardım almanızda fayda var diye düşünüyorum. Sorduğunuz sorulara şöyle cevap verilebilir diye düşünüyorum.
Kiraz ağaçları özellikle daha hassas olduğu için mantar
vb. hastalıklara daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu nedenle ağacın gövdesine değmeyecek şekilde bir dikim yapıp 10 cm çapın dışında bir çukur açıp suyu buraya doldurabilirsiniz. Aşı yeri tamamen kapanmadan buraya su, özellikle sel suları ile taşınan mantarlı ağaç parçaları gelirse hastalık bulaşma ihtimali çok fazla olacaktır.
Kiraz ağaçlarındaki siyah noktalara dikkatli bakarsanız büyük bir ihtimalle yaprak biti olduğunu görürsünüz. Yapraklar buruşuk bir hal almışsa yaprakların içinde büyük bir ihtimalle yeşil veya siyah renkte yaprak bitleri bulunmaktadır. Asıl mücadele edilmesi gereken sorun bunlardır.
Bol mahsuller inşallah.