View Single Post
Eski 27-04-2014, 19:48   #462
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Turşu Kovası ve Topraksız Tarım 4

Mevcut domateslerimin dalından çoğaltarak büyüttüğüm domatesimi hazırladığım düzeneğin birinin içerisine ektim. Tabi büyük ve köklü bir bitki olduğundan kapağının bir ucunu ortadaki deliğe kadar kesmek zorunda kaldım. Ama fideyi ilk ekerken kapağın ortasına deleceğiniz delik yeterli olacaktır düşüncesindeyim.

Name:  16.jpg
Views: 994
Size:  39.2 KB

Düzeneğimiz şu anda elle çalışacak. Kısa bir süre içinde düzeneği mevcut pompaya bağlayacağım. O zaman diğerleri sulanırken bu da sulanacak.

Name:  17.jpg
Views: 1001
Size:  72.2 KB

Bu düzeneğin güzel olan yanları var. Birinci ve en önemlisi hareket özgürlüğü. Dilediğiniz yere hareket ettirirken ne köke zarar verirsiniz ne de düzeneğinize.

Perlit torbası gibi yırtılma vs. gibi zorlukları da yok. Düzenek güzel hazırlanırsa yıllarca kullanılır düşüncesindeyim.

Köklerin ve perlitin ışık görmemesi ve yosunlaşmaması için, kova içerisine perlit koymadan kovanın iç duvarını kaplayacak şekilde siyah naylon serilebilir. Geç olduğundan uğraşmak istemedim ama yakın zamanda ekleyeceğim.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Bir süre gözlem yaptıktan sonra tecrübelerimi yine buradan aktaracağım.

Parçalarının kolay temin edilebilecek olması, maliyetinin çok düşük olması, esnek ve pratik olması, çok kolay yapılabilmesi, yapımında bir sürü araç ve gerece ihtiyaç duyulmaması (Makas ve bıçak dışında bir şey kullanmadım) topraksız tarımı küçük de olsa yapmak isteyen arkadaşlara uygun olduğu kanısındayım.

Kullandığım besin eriyiğini soran arkadaşlar oluyor. Ben kendim hazırlıyorum. Uzunca bir süredir denediğim ve memnun kaldığım, internetten bulabildiğim formüllerin üzerinde oynayarak elde ettiğim ve çok memnun kaldığım bir formülüm oldu. Şu ana kadar bu formülle domates, biber, nane, yeşil soğan ve bir sürü çiçek yetiştirdim. Levent Ali Body formülü gibi oldu

Unuttuğum sanılmasın bu hafta içerisinde fiyatlarını yeniden alıp, ortaklaşa besin alımı işini organize edeceğim. Ayrı bir başlıkta da olabilir buradaki başlıktan da devam edebilirim. Zaten sınırlı sayıda arkadaşla yapmayı planladığım için büyükçe bir organizasyon olmayacak.

Zaten makro elementler için böyle bir girişim yapacağım. Mikro elementler için benim de Sayın Kızıltan'ın da bana göndermiş olduğu ve paylaşılmasını istediği mikro elementler mevcut. Bunu bilaücret paylaşmaktan Sayın Kızıltan da bende memnun olurum.

Saygı ve Sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön