Bende bu sene ilk defa evde fide yetiştirmeye karar verdim.Hemen gidip viyol ve çiçek toprağı aldım.İlk dikimleri 5 martta yaptım.15 gün sonra domatesler çıkmaya başladı.30 gün sonra da biberler çıktı.Viyolleri camdan uzakta tuttum.Odanın içerdeki duvar kısmında beklettim.Ama fidelerin boyları uzun oldu.Ve de çok cılız duruyorlardı.Sanırım güneş ışığı yetersiz geliyor diye düşündüm.Biraz daha cama yaklaştırdım.Odanın ortasına getirdim ki daha fazla ışık alsınlar diye.Bu seferde bazı fideler güneş ışığından yandılar.Diğerlerini kurtarayım diye eski yerlerini getirdim.bir müddet böyle devam etti.24 nisanda artık don olmaz düşüncesi ile fidelerimi balkona aldım.Bir kaç gündür iyiydiler.Bu sabah malesef çoğu telef olmuş.dikkatli baktığımda cılız olanların gövdelerinin yandığını fark ettim.
Şimdi bu işten iyice anlayan arkadaşlara sormak istiyorum hatalarım neler?Nelere dikkat etmeliyim.Bugün tekrar dikim yapsam Mayıs sonuna kadar bahçeye şaşırtacak kadar olurlar mı?
Torf kullandım ama açıkcası beğenmedim.Bugün yeniden toprak hazırladım.Kurtulanları viyollerden saksılara şaşırtıp kurtarmaya çalışacağım.
Her gün gidip bakımını yaptımi o kadar ilgilendim şu an moralim sıfır