Cemaleddin Bey,
Kurallara aşırı takılarak doğadaki bazı ağaçları bonsai olarak ifade edemeyeceğimizi ben de inanıyorum. Mesela çam gibi şekillendirilmiş bir leylak beni de rahatsız ediyor. Çinlilerin üstüste birsürü S çizdirdikleri ağaçlara bonsai demek mümkün mü? Türkiyede daha tarlada sıra sıra bonsai yetiştirmeye yıllar var. Genelde aşı yapanımız da çok az olduğundan düşündüğünüz kadar tekdüze değil bence bonsai adaylarımız, sürgün patlasın diye bekleyip ona göre şekillendiriyoruz genellikle. Yine de ağaçlarımızı dizayn ederken denge, oran, mümkünse altın oran, sadelik, mümkünse koniklik gözetilirse gözümüz gönlümüz açılır zannediyorum.
Bu başlıktaki amacım zaten biraz beyin fırtınası yapmak, irdelemek, düşünmeye zorlamak. Göre göre, eleştire eleştire, deneye deneye daha güzele ulaşacağız, hepimizin daha güzel bonsaileri olacak..
İyi geceler dilerim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemaleddin
Sayın Sagol, amacım sıradan bir değişiklik yapmak değil. Bir tarz yaratma sancısı olsa gerek...
Nicedir, bonsai tarlalarında üretilen ağaçların bonsaiyi sıradanlaştırdığını düşünüyordum... Bunu kırmanın yolunun ise özgün, sıradışı tasarımlar olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte elbette epey sancılar çekeceğiz. Yalnız şuna inanıyorm ki bonsai tarlalarında üretilen tek tip ''meta bonsai'yi'' aşamazsak bizlerde sıradanlaşacağız...
Görüşleriniz için teşekkür ediyorum...
Saygılar...
Eklenti 486294 Bonsai tarlası
Eklenti 486295 Bu ağaç içerinden hangisi? Farkedebildiniz mi?
|