View Single Post
Eski 25-04-2014, 15:13   #1
gulcingiller
Ağaç Dostu

gulcingiller's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2013
Gulcingiller / Bahçe

Merhaba,
Bircok bahceyi gezdim dolastim uyelerimizin sayesinde artik karar verdim bahcemi sizlerin begenisine sunuyorum.

Esim ve 3 dunya tatlisi ile Londra da yasiyoruz isyerimizin arkasinda son 2 yildir acemice adam etmeye calistigim bir bahcem var. Havalarin guzel oldugu zamanlar da kendimizi bahce de buluyoruz ekim, dikim, duzenleme, cocuklarin su savaslari derken gecip gidiyor zaman.

Bahcem de uyguladigim yontemler **** yaptigim islerin gecmisi yok hepsi deneme, yanilma, arastirma destegiyle oldu bu surec icerisinde agaclar.net ve uyelerin paylasimlari cok yardimci oldu. Evim de bahceyi birakin balkonum dahi yok ama cam pervazlarimin her biri kendi capinda bir sera. Fidelerimi evde yetistirip ayristirip ekiyorum hatta fazla gelenleri bahcesi olup ta tembellik yapan es dost akrabaya dagitip ekilmelerini sagliyorum. Bu yuzden buyuk kizim "eyvah bahce gribi basladi" diyerek egleniyor ama bahceden gelen urunlerimizi tuketirken hayir demiyor.

Simdilik bu kadar bundan sonrasi kitap gibi olur da begenilerinize layik olur.

Bahcenin bulundugu sehir
kuzey Londra.

Bahcenin buyuklugu 60-70 metrekare ama tam olarak olculmedi.

Gunes alma zamanlari sabah 10:00- 16:00 arasi yagmuru bol memleket.

Bahcenin gecmisi
copluk gibi birsey. Son iki yildir bahceyi ekip biciyoruz.

Bakimini ben ve esim yapiyoruz elimizden geldigince.

Bahcede bulunan ek alan
yok.

Bahce de bulunan bitkilerin listesi

Sardunya
Ceviz
Kestane
Limon
Kayisi
Kiraz
Asma
Cam
Lavanta
Kamelya
Bogurtlen
Ahududu
Gul

Sebze olarak domates, salatalik, biber, taze sogan, patates, kuzukulagi, marul, cilek gibi.

Ozellikle yetistirdigim bir bitki yok ama aklima ne duserse yetistirmeye gayret ediyorum.

Cok ozel bir bitkim yok.

Uretim cogaltma yapmaya gayret ediyorum bir sonraki sene icin tohumlari bu sekilde elde ediyorum.

Bahcenin sulamasi cesme suyu ve hortumla yapiliyor cogu zaman yagmur yagdigi icin dogal yonden sulaniyor.

Bahce icin ilac kullanmiyorum.

Bahcemiz organikmi galiba oyle.

Hangi tur gubre kullaniyoruz yanmis at gubresi.

Bahcemiz tilkilerin ziyeretine ugruyordu limon sevmediklerini ogrendim uyguladim artik kendilerini goremiyoruz.

Bahcenin etrafinda dag yok beton yiginlari var.

Iyiki copluk halinde ve otlarla kaplanmis ve unutulmus bu bahceyi buldum diyorum.

Tetanoz asisini kucukken olmusum tekrar olmam gerekiyormu sormam gerekiyor.

Düzenleyen gulcingiller : 25-04-2014 saat 15:31 Neden: Eksik yazim
gulcingiller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön