Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili akçabardak, öncelikle bulduğun delospermaya çok sevinmiş idim ve görüyorum ki sevindiğime de değmiş maşallah güzel güzel çiçekleniyor... Yayılsın daha çok çiçeklerini gör inşallah... Sukulent kardeşler maşallah çok güzel olmuşlar; hemen yanlarında da alisyumlar, latinler maşallah muhteşemler... Bir latin ben de çok istiyorum ama işte nereye dikerim, nasıl korurum derdinden yazık etmeyeyim o güzel çiçeğe der dururum...
Cezayir menekşesi site bahçesinin bir kenarında hep görürüm, çok da hoşuma gider bina görevlileri bahçe otlarını biçerken garibim hep onu da biçerler bir türlü gelişemez. Ben bir kök alsam nereye dikerim... 
Aster fidelerine maşallah, sonrası kendiliğinden çok da güzel yayılacaklar inşallah...
Gülünün rengine bayıldım, maşallah harika... Yaprakları ona keza sağlıklı...
Gönlüne, ellerine sağlık...
|
Delospermaya ben de çok sevindim çiçeğinin rengi de çok tatlı, gösterişli çiçeği de iriymiş, biri atar diğeri tutar misali oldu zavallıcık kısmet benim miş şimdi emin ellerde o da mutlu ben de mutluyum.
Latinlerim sadece bir kökten ibaret her yerinden dallar verip uzayıp duruyor bıraksam bahçenin içinde uzayıp gidecek, müsade etmiyorum kendi kökünün etrafında yuvarlak olarak döndürüyorum, o yüzden sana da tavsiye ederim bordür kenarına sana daha yakın bahçene bir iki tane dikersen istediğin gibi büyütürsün ister uzasın ister daire şeklinde, öyle fazla su ihtiyacı da yok.
Bende ki latin tohum yapmaya başladı artık tohumun yoksa eğer istersen ben gönderirim ama ne zaman olgunlaşırlar bilemiyorum, hiç değilse hevesin içinde kalmaz.
Sukulentlerimi daha yeni yeni edinmeye başladım daha çok minikler.
Bu sene kısmet olursa bu gülümden çelik yapmayı düşünüyorum onun cinsini kaybedeceğim diye çok korkuyorum, onu çok seviyorum.