View Single Post
Eski 23-04-2014, 21:33   #440
feneradasi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2008
bu başlığa fazla rağbet yok anlaşılan ben başımın çaresine baktım. ama bu arada da hem burayı hem başka internet sitelerini epey taradım. okuduklarımdan yola çıkarak size tavsiyelerim:

1) bence saksı çok büyük değil. sulamaya gelince benjamin aşırı sulama dolayısıyla yaprak döken bir bitkiymiş o yüzden parmağınızı toprağın birkaç santim altına sokarak toprağın nemini kontrol edin ona göre su verin. özellikle torf kullanıyorsanız yüzey kuru görünse bile dipler çamur gibi olabiliyor bu da birçok bitkide kök çürümesine neden olabiliyor.

2) fotoğraftan çok anlaşılmıyo ama ucunda yaprak yoksa büyük ihtimalle ölü dallardır ben olsam keserim hepsini bitki rahatlasın. zaten kestiğinizde içine bakın büyük ihtimalle yeşil olmayacaktır yeşil olmaması ölü olduğu anlamına gelir.

3)yaprakların uçlarında kuruma nem eksikliğine işaret eder ama sizin yapraklarınızda kurumalar yaprağın başka yerlerinde. sardunya gibi bitkilerde aşırı sulamalardan dolayı böyle lekeler olabiliyo ama bilemedim benjaminde de olur mu. en iyisi siz o yaprakları da kesin bildiğim kadarıyla hasarlı yapraklar bitkiye enerji kaybettiriyor.

bir de bence daha çok havalandırın yarım saat yeterli görünmedi bana. çiçekçim benjamini balkona koymamı önerdi ama balkon çok dolu salon ise bomboş olduğu için salona koydum. camları ve balkon kapısını tüm gün açık bırakıyorum bence siz de öyle yapın. benjamine en çok zarar veren şeyin havasızlık olduğunu okudum bi yerde, bazı yerlerde ise hava akımında kalmaması gerekir diyor ama eski işyerimde bakılan bir benjaminin havasızlıktan öldüğüne tanık oldum.

feneradasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön