View Single Post
Eski 22-04-2014, 21:19   #906
delfin34
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
iyi akşamlar.. benimde menekşe merakım 3-4 ay önce başladı foruma yeni üye oldum.. evde yıllardır çiçek açmayan menekşeyi çiçeklendirmek için yollar ararken ağaçlar.net i gördüm ve tabi ki kaçınılmaz olarak burda sizlerin muhteşem menekşelerini gördükçe hevesim kat kat arttı.. hemen 3 menekşe edindim.. ama küçücük yavrularının çıktığını her gördüğümde bende sizler gibi sevinmek için yapraktan üretmeye karar verdim..daha önce menekşe yetiştirmeyen biri olarak hızlı bir karar oldu ama tohumdan kendi emeğimle çiçek yetiştirmeyi hep daha çok sevmişimdir..
tabi ki birçok soruma burada cevap buldum ancak yine de sormak istediklerim var..
1. yapraktan yetişen ama sürekli yaprak veren burada ki tabire göre annemin marul kılıklı menekşesi neden çiçeklenmiyor ?
saksının büyük olduğunu sizlerden öğrenerek toprak ve saksıyı değiştirdim.
2. mini mini menekşe yapraklarını görebilmek adına 24 martta 9-10 tane yaprağı küçük bardaklarda toprağa diktim.. şimdiye kadar bir yumuşama vs sorunları yoktu yapraklarda ama dün bir yaprağın sapının çürüdüğünü fark ettim.. bugün de bir tane yaprak yumuşamış.. bu yumuşamanın sebebi ne olabilir?
bardakları şeffaf kutuya yerleştirdim kapak kapalı durup arada bir havalandırıyordum.. şimdi yapraklar yumuşayınca kapağı açtım.. kutunun kapağını açık mı yoksa kapalı mı tutmalıyım ?
çok çok acemiyim ama çok heveslenmiştim

delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön