Arkadaşlar merhabalar. Kız arkadaşımın bana yılbaşı hediyesi olarak almış olduğu Ficus Benjamin'i öldürmek üzere olduğumdan, bilenlere danışmayı düşünüp foruma üye oldum.
Öncelikle sonradan öğrendim ki yapılmaması gereken her şeyi yapmışım. yerini beğenmedi deyip, sürekli yerini değiştirdim odanın içinde, kışın ortasında bol bol suladım evi de çok havalandıramadım malum kışın soğuk ve doğalgaz yanıyor. Haliyle yapraklarının %90'ı döküldü, hatta yeni filizler bile
2 aydır falan hiç yerini değiştirmedim, döndürmedim ve 3 hafta önce kocaman bir saksı, yeni toprak ve sıvı vitamin aldım. Havalar ısındığı için odayı her gün yarım saat havalandırmaya, güneşliği mümkün olduğunda açık bırakmaya çalışıyorum. Fakat pek bir canlanma söz konusu değil. Fotoğraflarla durumunu göstermeye çalışacağım ve sorularım olacak:

1)Bu fotoğrafta tamamını görebilirsiniz. Yaklaşık 90cm kadar boyu var, bu kadar büyük bir saksı alarak iyi etmiş miyim? Ne kadar aralıkla, ne kadar su ile sulamalıyım? Ne kadar sıklıkla yapraklarını spreylemeliyim? Ne kadar arayla duş aldırmalıyım, Duş nasıl aldırılır? duş sırasında saksıya su dolarsa bu su fazla gelmez mi?

2) Burada görülen kıl gibi incecik dalları maket bıçağı ya da makas ile diplerinden kesmeli miyim? Budama nasıl yapılır? Neden yapılır, nereleri budamalıyım? Ve budadığım dallardan yenisini yetiştirmek istiyorum eski saksısında. Nasıl köklendirebilirim en basit? Bonzai budama nasıl oluyor, ne farkı var?

3) Burada görülen yara gibi şey hastalık mıdır, neyin belirtisidir? Nadiren 1 veya 2 yaprakta oluyor. Ne yapmalıyım?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama çok acemiyim. Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler. El birliğiyle Benjamin'imi canlandırmak dileğiyle