Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
Sayın Fatma Kochan,
Manolyanızı sularken göllenme olmamasına dikkat edin ve kök boğazına yakın yerde su toplanırsa bitkiyi boğabilir. Sulman bey'in söylediği gibi sulama alanını genişletmek iyi olacaktır.
Sararan ve üzerinde lekeler olan yaprakları temizlerseniz iyi olur.
Güle güle büyütün.
|
Merhaba sayın gökhan07 bey,
Teşekkürler, bir kaç gün sulama yapamamıştım, dip toprağında çatlamalar olmuş, bende suya doysun ve köklerine kadar gitsin diye, bol su vermiştim,
gerçi ben hep bol, bol sulamayı severim, demek ki yanlış yapıyorum, bunu bilmiyordum, su hayattır, candır diye veriyordum.
Çok teşekkürler, sizlerin sayesinde inşallah manolyam yaşayacak.
Uzun zamandır hep bir manolyam olsun diye hayalini kurardım, o cüsseli, iri yapraklı, şahane çiçekleri olan ağacı, 90lı yılların başlarında ilk gördüğümde hayran olmuştum ve nihayet, yerim müsait oldu, ilk işim manolya almak oldu, hiç araştırma yapmadan aldım, sanırım ithalleri daha iyiymiş, önemli değil benimde artık bir manolya ağacım var o bana yetiyor
Sararan ve lekeli yaprakları bir ara düşünmüştüm ama belki hata yaparım diye koparmamıştım, bir aksilik olmazsa yarın gideceğim ve yapraklarını temizleyeceğim.
Şimdi sizlerin yardımına ihtiyacım var, yazılarınızı tekrar, tekrar okuyorum ki bir yanlışlık yapmadan canım ağacımı büyüteyim. Tekrar teşekkürler.
Size iyi geceler dilerim sevgiler.