merhaba, ben bu yöntemi bilmeden denemiş bulunuyorum.
birbirine bağlı kökleri ayırırken kırmamak için yaprağı olmayan dalı da ekmek zorunda kalmıştım.
üstünden 3 4 ay geçti, o da yapraklandı

[QUOTE=hnd76;1247894]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74
Bu sitede sukulenti yapraktan üretmenin yanında, hazır köklü sapından keserek yeniden çogaltmayı da denemişler.
Çok ilginç geldi bana, deneyen var mı diye merak ettim..
Sayın Seabert74, meraktan ben de denedim. Özellikle sonucu görmek için kestiklerim var. Bahar gelsin birkaç sukulentte tekrar deneyeceğim.
Crassula Perforata; aldığımda nasıl çoğaltacağımı sordum. Muzaffer bey bana ortadan ikiye hatta üçe kesebilirsin dedi. Kesildiğinde ara sap çok kısa tutmaz gibi geliyor insana ama tuttu... Kesilen yerden ikişer - üçer fırladı.
Eklenti 468495
İlk denemem, nedense bir türlü yapraktan çoğaltamadım. Ben de tuttum uzun sapından kestim, alt kısımda bir yavru daha vardı ama çok küçükken elim çarptı, düştü.
Eklenti 468496
Echeveria Glauca, semt pazarından aldığımda sadece sapı vardı. Üstten kestim çok kısa sürede yavrularını verdi.
Eklenti 468497
Eklenti 468498
|
benim danışmak istediğim bir kaç konu var.
1- paylaştığınız fotoğraflardaki sukulentlerin gövdeleri çok kalın.
benim sukulentimin fotoğrafı bu, (fotoğraf ocak ayından.)
acaba benimkilerin gövde kısmı kalınlaşır mı?
sürekli uzuyor ve yeni yapraklar çıkartıyor. eski yaprakları dökülünce gövdesi incecik kalıyor

nerede yanlış yapıyorum?
2- ben üstteki sukulent yaprağından daha önce çoğalttım. ama devamı gelemedi.kurudu gitti.
Şimdi farklı bir sukulent ile deniyorum. epey köklendi.

ama bu aşamadan sonra ne yapacağımı bilemiyorum.