View Single Post
Eski 20-04-2014, 21:29   #13
bebeto016
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arkadaşlar bende bakla zınnından bıktım.Armut kiraz ayva yeyip bitiriyor zaten onlar kendimiz için. Vişne çok 300 tane olduğundan zararını tam kestiremiyorum. Bende bir yerde okumuştum ama nerede bilmiyorum.Calypso ilacıyla ayvaları ilaçladım üzerinde bol zınnı vardı.Hepsi 3-4 dakika içinde yere düştü.Geçen yıl deltametrin kullandım etki etmemişti.Endosülfan üretimi yok. Açıkçası calypso hoşuma gitti.Geçen yıl bir arkadaş kiraz sineğine tavsiye etmişti.Meyve gelişimini durdurmaz arılara zararsız.Tavsiye ederim dedi.50 tl ye aldım.Öbür ilaçlar 10-15 liraya mal oluyor.Arılara zararsız olması çok önemli.İnsanlarada zararsız olur.Çoğu böcek ilaçları kanserojen.Kaç defa atılacak tekrar gittiğimde üzerinde zınnı olacakmı bilmiyorum.Sadece ağacın üzerindekilerimi öldürüyor.Yoksa ilaçlanınca zınnılar gelmiyormu, gelmeye devam ediyorlarmı bilmiyorum.Takip edeceğim burada paylaşacağım.

calypso ilacını biliyorum bahsettiğiniz gibi ilaç bakla zınnılarına etkili bir arkadaş 2-3 gün arayla sıkıyorum demişti. arılarada zararsız oldugu söyleniyor.. bu yıl çiçeklenme dönemi geçtiği için gelecek yıl almayı düşünüyorum. fiyatıda pahalı bana göre. ama mecburen alıcam. bu arada bahçemizde kestane var. geçen yıl çiçeklerinin üzerinde görmüştüm önemsemedim. zınnılar tüm çiçekleri kurutup yaktılar bir tek meyve aldık bu yıl önlemimi alıcam.. bakalım. sizde burda gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön