Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı
Brüksel' deki botanik parkta böyle daha doğaya yakışır bir peyzaj içinde aralara serpiştirilmiş laleleri görmek insana zarafeti çağrıştırıyor.
Bir de İstanbul parklarına bakalım, Göztepe parkı yine baştan sona lale çılgınlığı içinde gözüme pek bir suni geldi. Masalsı bir sahne yaratılmak istenmiş şeklinde düşünmeye çalışsam da o kadar boğucu bir görüntü oluşuyor ki, insana doğal gelmeyen bu kadar yoğun kullanılan lale tarhlarını sanki plastik bir lale deryası gibi algılıyorsunuz.
Fotoğraf karelerinizdeki lalelere bakınca gözümü okşayan bu tarz park peyzaj çalışmalarını, doğallığı kendi çevremde de görmek istedim açıkçası. Bilemiyorum botanik park olduğu için mi bu doğal görünüm ama bizdeki görüntüler ne yazık ki görmemişlik derecesinde.
|
Sayin kelebek calisi, evet cok gùzel gozlemlemissiniz, Size katiliyorum.
Buradaki park ve bahcelerde cok cesitlilige, sade ve dogalliga onem veriyorlar.
Parkta gezerken bir agacin altinda hic gormediginiz bir kùpeli cicegi tùrùne, kùcùk bir calinin altinda daha evvel hic gormediginiz cok enteresan bir cicege ya da duvar diplerine serpistirilmis Kaktùs ve Sukulent tùrlerine rastlayabiliyorsunuz. Her an yeni bir sùprizle karsilasabiliyorsunuz, bu da insana bùyùk bir keyif veriyor. Her sene baharin icimi bir heyecan ve merak kaplar, bakalim bu sene parklarda hangi gùzelliklerle tanisacagim diye.
Belcikalilar Dogallik ve sadeligi gercekten cok seviyorlar. Biz cocuklarimiza son teknolojik oyuncaklar alirken, onlar cocuklarina ahsaptan yapilmis basit oyuncaklar alirlar. Biz parka giderken yanimizda bir sùrù yiyecek icecek hatta yaprak sarmasi bile gotùrùrken, onlar bir elma, su ve kitap alirlar. Bizim cebimizde son model cep telefonu varken, onlar 7-8 sene evvel aldiklari bize gore modasi gecmis telefonlari seve seve kullanirlar. Yani anliyacaginiz sadelik ve dogallik hayat tarzlari olmus. Keske batililarin dillerine degil de bu ozelliklerine hayranlik duysaydik. Ben Tùrkiye'de "afedersiniz" demek yerine "pardon" denmesine, "tesekkùr ederim demek" yerine "mersi" denmesine sasiyorum. Hele birde "cok mersi" demeleri yok mu, tam bir komedi.
Bir Belcikalinin bizim dilimizde "tesekkùr ettigini" ya da "afedersiniz" dedigini simdiye kadar hic duymadim.