View Single Post
Eski 19-04-2014, 14:35   #438
feneradasi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2008
dün 1.60 boyunda bir benjamini aldım. çiçekçim bir işyerinde ölüme terk edilmiş olarak bulmuş bana da çok ucuza sattı. yaşıyor ama pek sağlıklı görünmüyor. resimlerini boyutları yüzünden yükleyemedim ama uzun dallarının üzerinde çoğunlukla tek yaprak var. uzun süredir benjamin istiyordum ama bulamamıştım (mersinde daha çok açık hava tipi ağaçları satılıyor salon için olanlara çiçekçilerde rastlamak daha zor). daha önce de yetiştirmediğim için 2 sorum olacak:
1.yapraksız ölü dalların ve sararmış yaprakların hepsini kestim. bu başlıkta yazanları okuyunca daha fazla budama yapmak konusunda tereddütte kaldım anladığım kadarıyla bundan daha kötü durumda olan benjaminler bile kendini toparlayabiliyormuş. ama benimkinin üzerinde hiç yeni yaprak oluşumu görünmüyor. kendini toparlamasını bekleyeyim mi budarsam daha mı kolay toparlanır?
2. benjaminim killi toprağa ekilmiş. internette bulduğum kaynaklarda benjamin için killi toprak önerilmiyor. toprağını şimdi değiştireyim mi yoksa biraz bekleyeyim mi? bi de killi toprak kullanmadım daha önce, çok yapış yapış görünüyor, bitkinin köklerini kurtarmak zor olmuyor mu bu topraktan?

şimdiden teşekkürler

feneradasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön