Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fozada
kokopiti seracılık yapan bir arkadaştan temin ettim, kendisi kullanmıyordu. şu anda birkaç çeşit çiçeğin tohumlarını ektim. çimlenme konusunda inanılmaz hızlı görünüyor. torftakiler 15 gündür bekliyor, yeni yeni birkaç tanesini görebiliyorum. ancak kokopitte 3-4 gün içinde çimlendi ve gayet hızlı gelişiyor. nereye kadar gelişir ve ne zaman besin eklemem gerekir onu bilemiyorum.
ancak bu su ile şişirme konusu biraz abartılıyor gibime geldi. kokopitin 9 katı kadar su çekebileceği söyleniyordu. denildiği gibi bir uygulama yaptım. yarısından biraz fazlasını ancak çekebildiğini gördüm. yaklaşık 36 saat kadar suda beklettim. yine de denildiği gibi olmadı. bununla birlikte, besin maddeleri vermek koşuluyla torfa her zaman tercih edeceğim bir ürün gibi geldi bana.
|
sayın Fozada,
Besin maddeleri destegiyle mukemmel sonuclar alacagınız konusuna kesinlikle katılıyoruz.
5 kg lik bir bloğun 70 litre hacime ulaşması gerekli. Bunun için suyu verip 2-3 saat sonra terz duz yapıp tekrar su verirseniz 70 litre hacim i yakalayabilirsiniz. tabi bunun için aldığınız coco peat in kaliteli olması gerekli
saygılarımızla