Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esen-akasya
sn lilium
Dediğiniz gibi 4 5 göz yukarısından budadım ama içim cız etti.
Altta kalan gözlerin hepsini aldım gözleri almak konusunda inşallah doğru yapmışımdır.
|
Alt gözleri almasaydın daha iyi yapardın, bırakılan 3-4 gözün biri liderliği (genelde en tepedeki) alır bazen alt gözlerden de biri liderliği alır ve gelişir diğer dallar çok fazla gelişmez ama onlarda hem gövdeyi güneşten korur hem fidanın çalışmasına yardımcı olurlar, bazende 3-4 liderlik mücadelesi yaparken 3-4 de gelişmeye çalışır fakat tek gövde gibi gelişemezler daha kısa kalırlar bir sonraki yıl tepe vurması için istediğimiz boya gelemezler, böyle olanları haziran ayına kadar takip et içlerinden en güçlüsünü bırak diğerlerinin tepelerini haziran ayının sonunda kes ki, lider daha iyi çalışsın, şayet güçlü dal alt gözden birinden geliştiyse güçlü dalın üstünü kes.
Resimlerde sulama yaptığını görüyorum, sulama için erken değil mi? toprağın çok mu süzek?
Üst mesajlarım da bahsettiğim geçen yıl 3-4 göz üzerinden kesilmiş bir fidan ve gelişimi 2 metreyi geçmiş.
Bu yıl tepe kesimi yapılarak alt gözleri de temizlenerek yan dal oluşmasına teşvik ettik.