View Single Post
Eski 18-04-2014, 23:18   #552
zakharion
Yeni Üye

zakharion's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış Mesajı Göster
Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak.
Eklenti 411737
Eklenti 411738
Eklenti 411739
Eklenti 411740
geçen sene bana yolladığınız tohumlar çok verimli idi, hatta bir fide artmıştı, onu da barbekü üzerinde boş bir saksıya rastgele yamuk bir şekilde dikivermiştim, kışa girerken gölgede bekleyen az biber veren ama ötekilere göre daha iri yapraklı olan gözden çıkardığım bitkiyi belki yaşar diye mutfağa aldım, önce yapraklar sarardı ve iyice gidecek derken onlarca mini yapraklar meydana geldi, hızlı bir şekilde yapraklanma ve çiçeklenme oluştu, gerçi çok çiçek döktü ama çokta biber verdi, boyutu ortalama 40cm oldu, ve hala meyve veriyor, görüntüsü limonu andırdığı için ve biberler güzel olduğu için mutfaktan misafir odasına taşındı, çok biber verdi derken günlük salata içine kış boyunca 1er biber aldık, gören hayran oluyor ve meraklı komşularımıza tohum veya fide veriyorum, teşekkürler,

zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön