Merhabalar efendim..
Denizli İli Serinhisar ilçesinde,
Yaklaşık 950 metre rakımda toplamda 50 dekarın üstünde meyve bahçemiz bulunmakta..
Hobi olmaktan çıkan ve gelir getirmesini ümit ettiğimiz bir bahçemiz var ..
Bahçenin;
5 dekarı tam bodur santa maria armut. Dikim yılı=2008 yılı nisan ayı..
10 dekarı yarı bodur naşi armudu. Dikim yılı=2009 yılı nisan ayı..
Yaklaşık 40 dekar yarı bodur elma..Dikim yılı=2008 yılı Nisan ayı...
(elma çeşitleri ağırlıklı olarak red chift, starking, vs, tozlayıcı golden)
Elhamdülillah, uzun ve zor bir maraton sonrasında biraz bahçemizi çeki düzen verebildiğimizi düşünüyorum....
Tamamen hobi olarak, hafta sonları ilgilenelim diye ailecek verdiğimiz karar neticesinde işe koyulmuştuk ama..
işin hiç de öyle olmadığını tamamen başlı başına bir iş olduğunu zamanla güzel tecrübelerle öğrenmiş bulunmaktayız.

)
Asla da pişman olmadık.. Yola daha bir şevkle ve azimle devam ediyoruz..
Ki bu sene bahçenin hemen bitişiğine yaklaşık 10 dönümlük tam bodur deveci armudunu ŞUbat ayı içersinde diktik...
Bu işe tamamen amatörce ve hiçbir bilgi birikimi olmaksızın heves ederek girdik...
Zamanla tecrübe kazansak bile yolun daha çokkk başındayız...
Öğreneceğim çok şey var ve uzun zamandan beri vakit bulabilirsem bu güzel siteyi takip etmeye çalışıyorum..
Ben acizane şunu gördüm. Tarım sektörü çok bakir ve yeni bir sektör..
Profesyonel olarak bu işi yaptığını iddia eden şahıs ve kurumlar maalesef ekseriyetle çiftçimiz ve vatandaşı sadece kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendiriyorlar..
Tarım öyle bir sektör ki bahçe kurulurken ki yapılan hataların bedeli ağır oluyor ve geri dönüşümü kolay kolay mümkün olmuyor..
Onun için tarım yapacak olan arkadaşların ince eleyip sık dokuması gerekmekte...
Özellikle bahçe kurulurken bir kaç firma veya şahıstan olur ve onay almaları gerekmekte...
Maalesef tarım sektöründe piyasada işin ehline rastlamak çok zor..(Burada işini çok iyi yapan kurumsallaşmış ender bir kaç firmayı tenzih ederim..)
Onun için paylaşımda bulunmak çok önemli...
Özellikle bu işe girenlerin tecrübelerini paylaşmasının elzem olduğu kanaatindeyim..
Tarıma gönül verenlerle bir arada olmaktan büyük bir memnunluk duymaktayım...
Saygılarımla...