View Single Post
Eski 17-04-2014, 21:12   #5
yağmur
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Mart'ın başından beri saksı değişimi yapıyorum. Fırsat bulduğum her gün 4-5 saksı derken 60-70'e ulaştım sanırım Saksı harcım tüm çiçekler için hemen hemen aynı. Çiçeğin türüne göre ufak oynamalar yapıyorum sadece. Örneğin kaktüs toprağına daha fazla kum eklemek ya da çiçek iç mekansa koyun gübresi katmamak gibi. Bugün, köklendirdiğim kurdele çiçeğini diktiğim için kullandığım malzemeleri fotoğraflama şansım oldu. Yeni başlayan arkadaşlar için bir fikir verir diye ekliyorum.

Genel karışımım şu şekilde;

3 ölçü bahçe toprağı,
3 ölçü kompost (yaptığım enzimlerden elde ediyorum, şart değil)
2 ölçü torf
2 ölçü dere kumu
2 ölçü yanmış koyun gübresi

Torf olarak Bauhaus'dan bunu almıştım. Daha önce kullandığım Genta marka torftan daha iyi su tutuyor. Yakınımda Bauhaus olsa hep bunu kullanırım.

Name:  IMG_1705tohum1.jpg
Views: 1067
Size:  54.9 KB

Yapısı da Genta'dan farklı. Soldaki Genta marka sağdaki Gardol, farkı anlaşılıyordur umarım.

Name:  IMG_1710tohum1.jpg
Views: 1058
Size:  64.3 KB

Kullandığım bahçe toprağı, bana epey uzakta ama çok güzel olduğu için üşenmeden poşetle taşıyorum.

Name:  IMG_1708tohum1.jpg
Views: 1056
Size:  54.0 KB

Dere kumu,

Name:  IMG_1709tohum1.jpg
Views: 1044
Size:  45.9 KB

Her saksının dibine mutlaka bu şekilde ufak taş koyuyorum. Tabi bunun için boş zamanlarımda çıkıp sürekli taş toplamam gerekiyor.

Name:  IMG_1712tohum1.jpg
Views: 1106
Size:  37.6 KB

Bu karışımdan sonra saksılar torfla dolu saksılar gibi hafif olmuyor tabi Onu da belirteyim.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön