View Single Post
Eski 16-04-2014, 15:21   #11
marasli
Ağaçsever

marasli's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2013
sistemi daha önce araştırırken karşıma çıkmıştı hocam ama şimdi bulamıyorum. elektronik olmasa da bu da işinize yarayabilir:
New 10M 33ft Outdoor Garden Patio Misting Cooling System 10 Plastic Mist Nozzle | eBay

sıcaklık değerlerine gelince odanızın bulunduğu yer önemli. burada sıcaklık 45 dereceye kadar çıkarken benim mantarların olduğu yer en fazla 27 dereceyi gördü bodrumda.

kompost meselesine gelince, ticari düşünmüyorsan hazır al ama ticaretini yapacaksan senin yapman lazım. 700 tl ye alacağın kompostu 200 tl bile harcamadan yaparsın belki de. yapa yapa çöpe kompost döke döke öğrendim bir şeyler. yazılanlara çizilenlere pek de itibar etme. işin başına geçince herşey farklı oluyor. tecrübemle konuşuyorum hocam eğer ki odanın bulunacağı yer yazın bile 25 in üstüne çıkmıyorsa klima alama boşuna. nemlendirmek için masraf yapma. hortumla bir kaç saniye su fışkırt yeter. ama havalandırma önemli have devir daiminin olmadığı bir yerdeyse fan al kesinlikle. yazıklarım burada veya başka yerde yazılan çizilenlerle çelişiyor biliyorum ama kendim ettim kendim buldum

marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön