View Single Post
Eski 16-04-2014, 12:06   #1929
Ç İ Ç E K
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huripek Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba!
3-4 ay öncesinden aldığım 2 tane kumkuatım var.istanbulda yaşıyorum.soğuklarda içerdeydi ama artık açık balkonda..aldığımda üzrelerinde meyveleri vardı,turuncu renkte,
acemi biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var..önceki sayfaları vakit buldukça karıştırıyorum..
üzerindeki meyveler geçen senenin meyvelerimi? yapraklarında sararmalar var.bu vitamin eksikliğindenmi?.birde birkaç gündür farkettim meyveler pörsümeye başlamış,arada yaprak da döküyor.arkadaşım bana keçi gübresi verdi bugün koydum..iyi yapmışmıyım....
ya sevgili arkadaşlar kısaca ben neler yapmalıyım meyveleri toplayayımmı.temmuzda çiçek açmalarını etkilermi..şimdiden teşekkürler
Merhaba Huripek, Resimlerini bırakırsanız daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Turuncu renkte meyveler olgunlaşmıştır ve geçen senenin meyveleridir. Yapraklarındaki sararmalar çok sulamadan da olabilir ya da demir eksikliğinden de olabilir. Üzerindeki meyveleri toplamazsanız çiçek açmaz ve yeni meyveye yatamaz. Meyveleri toplayın afiyetle yiyin Genede resimlerini eklerseniz daha iyi görmüş oluruz ama meyvelerini toplayın artık derim..

Ç İ Ç E K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön