View Single Post
Eski 16-04-2014, 11:39   #18
saliha_25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Crocs Mesajı Göster
herkese merhabalar
şu an halen daha aktif olarak z.yağından saf sabun üreten bir fabrikada aktif olarak kimya mühendisliği yapıyorum burada yazılanların büyük bölümü doğru ancak şöyle bir sorun var
kostik kullanımı belirli limitler içinde kaldığı sürece kullandığınız sabun cilde zarar vermez çünkü sanayi tipi üretimlerde sabun reaktörün üst kısımlarında oluşurken reaksiyona katılmayan kostik (ki bu çok az bir miktardır oranlar çok iyi ayarlanır fazlası boşa para savurmak ve insan sağlığına zarar vermekten öteye geçmez) alttaki suda kalır. köylü sabunlarında bu durum geçerli olmadığı gibi kullanılan yağlar da ( internette belgeseli var trtnin kendiniz görün) çamur gibi bir yağdır ve sağlık açısından da pek iyi değildir. kostik kullanımını da bilmediklerinden bol bol fazlasını koyarlar daha sonra oluşan sabunun üzerinde beyaz beyaz görürsünüz bu kostikleri. ben bu sabuna elimi bile sürmüyorum açıkçası. reklam olmaması için ismini vermeyeceğim şirketimde üretilen sadece zeytinyağı kullanılarak yapılan sabun neredeyse beyaz sabunla aynı renktedir.

gelelim bir diğer konuya kostiksiz olmuyor mu bu iş kısmına. diyelim ki zararsız düzeyde bile kostik (sodyum hidroksit) olmasın istiyorsunuz o halde potasyum hidroksit kullanabilirsiniz ancak elde edeceğiniz sabun arap sabunudur
Sevgili Crocs bana zeytınyagından dogal sabun yaparken gıda boyasıyla nasıl boya vermeden renklı sabun yapabileceğim konusunda bilgiverebilir misiniz?Tecrübeli bir kimya muhendisi oldugunuzu yazmıssınız ben yolun basındayım henuz umarım sızın gıbı bılgılı buyuklerımden alacağım cevaplarla u sorunumu çözup işe devam edebilirim

saliha_25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön