Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki
Sayın Tolgahan83 ,merhaba.
Bu güzelliklere diyecek söz bulamıyorum,büyülendim adeta.
Bir kaç sorum olacak size.
Geçen yıl sanırım Temmuz ayı gibi annem bana 3 tane soğanını getirdi bu çiçeğin.Çiçeklerinin geçtiğini , bir arkadaşının saksısından söküp aldığını ve yapraklarını kestiğini söyledi.Hemen ektim soğanları .aylardır gözlemliyorum bu hafta yeşil yeşil 2 şer yaprak çıkmak üzre ama çok çok küçük henüz .Yaprakların çıkması demek bu sene çiçek vereceği anlamına gelir mi ?
2. sorumda şöyle ,soğanlarım uzun sardunya saksısında (sardunyalar henüz çok küçük ) bu saksıda durması soğanlarımı rahatsız edermi,eğer açarsa alan sorunu yaşarmı çiçek? Yerini değiştirmem gerekiyormu şu durumda ?
Çok sordum biliyorum ama kaybetmek istemiyorum soğanlarımı.Hiç bakmadığım bir çiçek türü,tek bir bilgim yok .Sizlerin tecrubesine ıhtıyaç duydum .İyi geceler dilerim
|
Sayın sardunaki;
Öncelikle sardunyalarınızı soğanlarınızın saksısından çıkarıp başka saksıya alın. Mevsimde müsait. Soğanlarınızın bulunduğu saksıya da başka bir şey ekmeyin.
Soğanlarınız çiçek açarsa; çiçeği geçtikten sonra anneniz gibi yapraklarını sakın kesmeyin. Sulamasını ve gübrelemesini düzenli olarak yapın. Saksıyı mümkünse tam güneşe, ya da en az 6 saat güneş görebileceği bir ortama alın. Ağustos sonu gibi de sulamayı kesin. Yapraklarının kuruyup dinlenmeye geçmesini bekleyin.