İnternette araştırdım.Çay ve diğer bazı bitkilerde bulunan TANEN maddesi esasında Tanik Asit denilen bir madde.Bu madde çaydan,bizim demlenme dediğimiz olayla ayrılarak suya karışıyor.Antiseptik özellikleri var.Malumunuz bitkiler,özelliklede Af.Menekşesi,Gloxinia gibi süs bitkileri asitli ortamı seviyorlar.Yani esasında bizim bitkiye dökeceğimiz çay posası,yapacağı toprağın havalanması,çeşitli minerallerin çözünmesi,nem tutma gibi faydalarından daha çok,mantar veya küf gibi oluşumlarla bitikiye zarar verebilecek atık madde oluyor.Çaydaki esas faydalı olan Tanen maddesi ise çay suyunda bulunduğundan sayın mmanager'in dediği gibi içilmemiş çayın suyunun daha faydalı olabileceği kanaatindeyim.
Esenlikler diliyorum.
|