Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Northstar
Benim kamkatımda bazı yapraklar yaralı sanırım böcek yemiş onları koparttım boş yere güç harcamasınlar diye. Yapraklarını dün akşam tek tek sildim bitki destek çubuğu ile destekledim. Kuşluk vaktinde açık alana çıkartmayı düşünüyorum hem güzel bir saat hemde hayırlı bi vakit  Onun dışında güneş almayan yere koyucam. Sulamasınıda belirli günler koymak yerine ortamın havanın durumuna göre yapmayı düşünüyorum.Bunlar benim şahsi düşüncelerim deneme yanılma yöntemi ile bitkiye mümkün olduğunca zarar vermeden bildiklerimi uygulamayı düşünüyorum. Bu arada bitki teras katında güney cephede yetişiyor. Bu arada 4 tane kamkatım var git gide çoğaltmayı düşünüyorum alan geniş  Bi ara resimleri yüklemeyi isterim 
|
Sayın Northstar düşünceleriniz güzel, kumkuat susuz kalmayı da çok sulu olmayı da sevmiyorlar, netteki okuduklarımdan izlenimlerime göre

Yapraklarda böcek ıssırık ları yara gibi izler az ise ev yapımı ilaçlarla önüne geçebilirsiniz, çok ise şayet; ilaçlamanın şart olduğunu okumuştum ki bitkiyi bu tip asalak böcekler ölüme kadar götürebiliyor larmış maalesef

Resimlerini eklerseniz güzelliklerinizi bizde görmüş oluruz