View Single Post
Eski 14-04-2014, 13:27   #4771
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Buna hiç gerek yok dediğimi yapın, sonuçları da çok güzel olacak,

Dün keşandaydım bir bahçe budamasına gittim 2750 ağaç (dekarını sormadım,) yarısını geçen sene yarısı bu yıl ekmişler, geçen yıl ektiklerini 120- 150 boyda tepe kesimi yapılıp ekmişler fidanların çoğu güneşe maruz kalarak büyük zarar görmüş bir çoğunda üstte kurumalar olmuş alttan patlamış, kuruma olmayanlarda güneşten etkilenip iyi gelişememişler beş santim filiz yapıp kalmışlar, üstelikte gövdeler kireçle boyanmış fakat yağmurlarla yıkanmış ve zarar büyük olmuş.

Bu bahçede ilk yıl ekimiyle ilgili yanlışlar ve doğrularla ilgili güzel görüntüler bilgiler vardı, gördüklerimi sizlere aktarabilsem sizlerde ikna olacaksınız, resimleme fırsatım olmadı fakat bahçe sahibinde resimler var arkadaştan resimleri istedim gönderirse burada paylaşırım. (Arkadaşa biraz sitemizden bahsettim üye olup yazacağını söyledi.)

Bir kısmıysa çeşitli nedenlerden (kırılma zarar) aynen dediğim gibi 3-4 göz üzerinden kesilmişler bu kesilenler tek gövde 1.5- 2 metre olmuşlar bunların tepelerini alıp yan dal oluşmasına teşvik ettik, ve bu görüntülerin önünde kendilerine de durumu anlatınca evet aklısınız durum her şey önümüzde söyledikleriniz harfiyen doğru yapmadığımız ve bilmeden yaptığımız doğruda önümüzde bilmeden yaptığımız sizin söylediğiniz tezinizin sonucuda önümüzde deyip ikna oldular, çok teşekkür edip diğer yeni bu yıl ekili olanlar derhal 3-4 göze düşürüldüler.

Bunları görünce hemen siz sayın esen-akasya aklıma geldiniz aynı durumla karşılaşmamak için üst mesajımda bahsettiğimi yaparsanız sorun yaşamazsınız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön