Hepinize iyi hafta sonlari dileyip hemen Bonsaiseverin akcaagaclarina geciyorum.
Bonsaisever ben ta en basindan beri Turkiyede en guzel akcaagac bonsaileri senin yapacagina inaniyordum ve inaniyorum. Simdi yazacaklarim akcaagaclarini Turkiyede en guzel bonsailer yapmana yardimci olacagi icin yaziyorum.
Tarzlarda, govde uzerinden cikan dallar ayni noktadan cikmamali ekledigin resimlerdeki [tek agac] akcaagacta dallar karsilikli ayni noktadan cikiyor, o dallarin birini budayip kalan dallari sog, geri ve sol seklinde siralayabilirsin.
Agaclari birlestirip tek govde yapacagin resimdeki en alta gorunen kelepce yaz cikmadan agaci hem altan hem usten kesmiye basliyacak. Onun yerine toprak altinda kalan tek bir tel [resimde gorunen parlak tel olabilir]ile bagliyabilirsin ki agacin ust kismi kalinlasirken olusacak yara da topragin altinda kalip gorunmiyecek. Ya da seritler halinde kesecegin uzun bez parcalari ile sarip agaclari bir birine yapisacak sekilde sarabilirsin istersen bez parcalari uzerine de tel sararsin sardigin tellere dikkat etmelisin akcaagaclar cok cabuk telden yaralanabilirler.
Birllikte diktigin agaclarin, govdeleri birlesince dallarini kesmek yerine, simdiden her agacin ucunu govdenin istedigin yerlerinden cikarip dal dizimi yapsan daha cabuk dallanmis bonsai elde edersin, hem agac dali gelistirmek icin harcadigi enerji bosa gitmemis olur hem de dallar kesilmedigi icin govde uzerinde cirkin gorunecek yerler olusmaz.
Bonsaisever akcaagac calismalarini diger arkadaslar gibi ilgi ile izliyorum.
Calismalarinda kolayliklar diliyorum.
|