woltran kardeşim;
bakla zınnına etkili bir ilaç duydugum için mutluyum elazığda bu ilacı bulmaya çalışıcam eğer bulamazsam netten bakıcam..çok teşekkur ederim.
bugun bahçeye gittim tuzakların içleri bakla zınnı ile dolmuştu, içlerine üzüm sirkesi koydum, kurduğum tuzakların işe yaraması sevindirici. sanırım kirazları kurtardım çiçeklere baktım içlerinde minik kirazlar görünüyordu. zınnıların neden oldugu zarar yok denecek kadar az görünüyor..
bu arada yagmur yagmıştı fakat şişeler dolmamıştı dikkatimi çekti ben yinede buyuk çogunluguna uygun yerlerden delik açtım..
bu arada sonucunu kurduktan sonra test edememiştim bu hafta gittigimde bu manzarayla karşılaştım:-)))
yanlız elmalar çiçege dönmeye başladı elma çiçeklerini kontrol ettigimde zararlının etkileri üzerlerinde görülüyodu. elimdeki imkanlar yettiği kadar ekleme yaptım tuzaklara ama sanırım yetersiz kalıcak..
bu arada bahçedeki normalde zararlı ama yararlı oldugunu düşündüğüm misafirdende bahsedeyim.:-)))
ağaç diplerine bıraktıgım mavi kutulardan geçen hafta dolu oldugunu bildigim kutular dahi bu hafta bahceye gittigimde içlerinin boşaldıgını gördüm. bahceye birimi geldi diye düşünürken, kargaların kurdugum tuzaklara düşen zınnıları bir bir kaptıklarını gördüm :-))))