View Single Post
Eski 11-04-2014, 21:24   #485
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Name:  Müge.jpg
Views: 1909
Size:  32.5 KB

Müge çiçeği (Convallaria majalis), rizom köklü bir çiçek, yaprakları, meyvesi, kök ve çiçekleri zehirlidir. Rizomlarından ayırma suretiyle çoğaltılabilir. Su ihtiyacı çok fazla değildir, güneşli alanlarda olabilir.

Name:  Nakkas.jpg
Views: 2078
Size:  64.2 KB

Nakkaş çiçeği, çok harika bir bitki, saksıların içinde kendi kendine büyüdü. Çok güzel sarkan çiçek olarak değerlendirilebilir. Az su yetiyor, güneşli yerlerde olabilir, çiçekleri ve yaprak şekli çok güzel görünümlü.

Name:  PolenliOt (1).jpg
Views: 1817
Size:  34.7 KB

Saksıların birinin içinde büyüdü, koparamadın kıyamadım, tohuma gidiyor, üzerindeki toz görünümü otun polenleri, polene alerjisi olanlar uzak durun. Yaprakları kılıç biçiminde ve elinizi kesebilirsiniz. Bu tür otların elinizi neden kestiğini hiç düşündünüz mü? Geçenlerde bir belgesel izlemiştim orada bazı otların elinizi neden kestiği veya bazı hayvanların bu tür otları neden yiyemediği anlatılıyordu. O, topraktan su ile birlikte gerekli mineralleri alırken aynı zamanda silis(bildiğimiz kumun ana maddesi)mineralini de özümser ve bu silisi yapraklarına taşır, yaprakların kenarı bu silis ile sıralanır. İşte elimizi kesen şey bu silis denilen sert mineraldir. Büyüteç altında incelerseniz siz de görebilirsiniz silisin testere gibi dizilişini.

Name:  Primula.jpg
Views: 1940
Size:  42.9 KB

Primula (Primula auricula), daha önce de resmini eklemiştim buraya fakat görsel olarak bu daha güzel. Tohum ile kolay yetiştirilen bir çiçek, aynı zamanda kökten ayırma da yapılabilir. Ben fidesini almıştım. Az ve orantılı su ihtiyacı var(toprağın nemli kalması için, toprağının kurumasına izin verilmez)toprağı normal toprak fakat iki yılda bir zengin torf ile katkı yapılmalıdır. Bahar aylarından yaz ortasına kadar çiçeklenmesini sürdürür.

Name:  Sakayik (2).jpg
Views: 1696
Size:  40.8 KB

Şakayık, mevsimi geldi yakında iyice çiçeklenir. Yazın su ihtiyacı biraz fazla olmakla birlikte toprak kurumasına izin verilmemeli. Yetiştirilmesi kolaydır, geçirgen ve gevşek topraklar idealdir. Kuvvetli öğlen güneşi altında kalmayacak yerlere dikilmelidir. Köklerinden ayrırarak olduğu gibi sert tohumlanırın çimlendirerek çoğaltabilirsiniz.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön