Aşk Merdiveni veya Eğrelti otu, salon bitkisi olarak güzel bir görsellik sergiler. Bu bitkiyide Trabzon-Maçka yaylalarından koparıp burada saksıya aldım. Nemli, asitli toprak ve yarı gölge yerlerden hoşlanır. Toprağının tamamen kurumasına izin verilmez, yükselti olarak her ne kadar İstanbula uyum sağlamasada buraya alıştı. Çoğaltılmasını deneyeceğim, yapraklarının altında yer alan tohum keseleri(spor) ile yayılır fakat ben kök ayırma yapmaya çalışacağım.
Terasımda yer alan kırmızı gül, geçen yıl biraz hastalığa maruz kalmıştı, budama ve yanık-sararmış yapraklarını sürekli temizleyerek biraz iyileştirdim. Çok nefis çiçek açıyor.
Kala veya Gala, yelkenimsi çiçek açar. Tohum ile ve kök ayırma ile çoğaltılabilir. Yazın su ihtiyacı fazladır, yaprakları geniş olduğu için sıcaklarda su kaybı fazla olur.Az güneşli veya yarı gölge yerler bitki için iyidir.
Kalanşo (Kalanchoe), kışın soğuklardan korunaklı yerlerde(genelde ev içerisinde) saklanmalı ve haftada bir kere sulama yapılmalı. Yazın su ihtiyacı biraz daha fazladır, yılda bir kere ek vitamin desteği sağlamak gerekir (daha çok çiçeklenmesi için), hava akımlarına maruz kalmamalı, az güneşli yerleri tercih eder.
Kalanşo çiçeklerini teker teker açıyor, bir iki güne kalmaz tamamen çiçeklenir.