View Single Post
Eski 11-04-2014, 20:18   #482
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Zaman ilerledikçe çiçekler birer birer açıyorlar, bu arada yağan yağmur bitkilere neredeyse can verdi.

Name:  Açelya.jpg
Views: 1842
Size:  67.9 KB

Açelya, mevsimi yakaladı ve yarı gölge yerde çiçeklenmeye başladı. Haftada hava sıcaklığına bağlı olarak iki üç defa su veriyorum bu güzel bitkiye. Ama az oranda, toprağı nemli kalabilecek şekilde su.

Name:  Adsız.jpg
Views: 1749
Size:  68.6 KB

Bu bitkinin adını bilmiyorum çiçekleri küçük ve ilginç olduğu için buraya ekledim. Saksılarımın dibinde kendi kendine çimlendi, ben de minik bir saksıya aktardım bu bitkiyi.

Name:  Baldirikara.jpg
Views: 1973
Size:  45.9 KB

Baldırıkara bitkisi, eğrelti otları familyasına ait bu bitki Trabzon- Maçkadan gelme. Geçtiğimiz yaz az güneş gören, kireçli suya sahip küçük bir ırmak içerisinden kayaların üzerinden sökmüştüm. Terasımda gölge yerde yaşamını devam ettiriyor. Güzel bir dekor bitkisi, ismi saplarının siyah olmasından geliyor. Rizomlu kök yapısına sahip.

Name:  Besnokta.jpg
Views: 1764
Size:  51.9 KB

Beş Nokta çiçeği, daha önce resmini eklemiştim, burada çiçeklerini biraz daha serpiştirmiş.

Name:  BNokta.jpg
Views: 1674
Size:  60.4 KB

Biraz daha farklı çiçeklenmiş beş nokta çiçeği, güneşli alanlardan hoşlanır. Tohum bırakan bitki cinsidir, tohumları toplanabilir.

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön