Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun
Arkadaslar asagiya ekledigim fotograflar Campanula 'Sarastro' tùrùne ait.
Simdiye kadar Campanula'nin bir cok degisik tùrùnù gormùstùm ama bu da ayri bir gùzelmis.
Diger tùrlere gore bùyùk cicekleri olan bu tùrle ilk kez bu yaz buradaki bir parkta tanistim.
Cok hosuma gittigi icin parka her gelisimde tohum verdiyse biraz alayim dùsùncesiyle kontrol ediyordum.
Bitki onca tohum kesesi olusturdugu halde icleri hep bostu. Yani bir tane bile tohum ùretmedi.
Bu duruma cok ùzùldùm ve mecburen bitkinin dip sùrgùnlerinden kùcùk bir tane aldim.
Hafif koklù olan bu sùrgùnù hic bekletmeden bir saksiya diktim.
Zamanla sùrgùn tuttu ve oyle hizli gelisti ki, sasirdim.
Hatta sagindan solundan birsùrù yeni sùrgùnler de verdi.
Sonbaharin baslarinda diktigim icin cicek acamadan soguklar bastirdi.
Simdi balkonda duruyor ama her ihtimale karsi iceri almayida dusunmuyor degilim.
|
Arkadaslar, daha evvel yukaridaki mesajimda bahsettigim Campanula 'Sarastro' tùrù de soguga dayanikliymis.
Bu kis herseyi goze alip saksiyi disarida yani balkonda biraktim.
Iyice soguklar bastirinca bùtùn yapraklari sararip dokùldù. Kuruyan yapraklarini toplayip attigimda saksida bitki namina bir sey kalmadi. Kendi kendime yoksa bitkiyi disarida birakmakla kotù mù ettim diye aylarca hayiflandim.
Havalar isinmaya basladiginda saksida bir sùrù yeni sùrgùn gorùnce cocuklar gibi sevindim.
Simdilerde epeyce yapraklandi. Bu tùrùn yapraklari diger tùrlerinkine nazaran daha iri ve hafif tùylù yapida.
Asagiya ekledigim fotograflari 5 gùn once buradaki bir parkta cektim.
Saksimdaki Campanula 'Sarastro' celigini de bu parktan almistim, henùz benimkiler cicek acmadi.
Fotograflara baktiginizda farkedeceksiniz cicekleri oldukca bùyùk ve gùzel.