Sevgili akçabardak; Ziyaretiniz, beğeni ve güzel yorumunuzla bahçe sayfama onur verdiniz.
Bitkilerin dilinden anlamak mümkün değil bazen yerini sevmiyorlar, bazen istedikleri besini versenizde nazlanırlar, bu konularda uzman olmasakta onları memnun etmek için araştırıp sorarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, bazı bitkiler o kadar mulayim ki her şartta sorun çıkartmadan bizleri memnun ediyorlar, benimde şu an ortancalarım yapraklandı fakat renkleri sararık vaziyette, aslında yeni filizlerin yaprakları oldukça koyu yeşil olur, bende paslı sudan medet umarak paslı suyla sulamaya başladım, paslı suyu paslanabilecek her tür demir metal parçaları örneğin çivi vs vs hazırlayacağınız kabın içine (ben pet şişede paslandırdım) atın üzerini suyla doldurun 3-5 gün sonra metaller paslanmaya başlıyacaktır, tahminen 10 gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz, tekrar su ilave ederek sürekli paslı suyunuz bir kenarda kullanmaya hazır olacaktır.
Ayrıca sararmalara karşı limon tozu ilave edilmiş su oldukça faydalı forumlarda okumuştum
Beb 5 lt suya silme bir çay kaşığı ilave ediyorum.
Top top olan kaktüsü soruyorsunuz sanırım, bende çok beğenip aldım, çiçek açarmı açmazmı bilmiyorum, kaktüs sayfalarında oldukça yoğun bir araştırma yaptım en azından aynı tür kaktüse (daha doğrusu sucullent türüne benziyor çünki dikensiz) rastlarsam çiçek açıp açmadığını öğrenmek adına maalesef aynı türü göremedim, anlayacağınız bir sonuç alamadım.
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim, güzel paylaşımlar dileğiyle.
Esen kalınız...
|