View Single Post
Eski 10-04-2014, 13:17   #2042
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Sık dikmedim yumruları da fazla filizlenmişler. Bir de marullar olunca fazla kalabalık görünüyorlar. Nasıl olsa az çok olur düşünmediğim için ne kadar olursa bereket versin, kızım sökmeye bayılıyor o yüzden ektim. O vakit başka dikecek yer olmadığı için marulların arasına dikmiştim.

Zeytinlere gelince sert kış şartlarını sevmiyor, tipik Akdeniz iklimi istiyor. Sizin fidanınız da muhtemelen kuruyacaktır. Turunçgilleri koruduğunuz gibi zeytini de soğuklardan korumak gerekiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek Mesajı Göster
Selam Sayın h dogan yeni yüklediğiniz resimlere bakarken patates ekmişiniz onu gördüm ama sanki bana biraz sık ekmişiniz gibi geldi, geçen hafata bende ektim ama aralarında ben 25/30 cm. kadar aralık bıraktım. Birde zeytin ağaçlarınız çiçek açmış tek kelimeylen enfes bir görütüleri var bayıldım doğrusu. Malesef bizim Anakara ikliminde zeytin ağacı yetişmiyor ama ben kasım ayında bahçeme fidan alırken çok güzel bir zeytin fidan gördüm dayanamdım aldım şansımı bir deneyim dedim ama malesef kurumuş galiba yaprakları felan dökülmüş boş dallar kalmamış yinde bekletiyorum ben belki yeniden filiz verir diye.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön