Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek
Günaydın, günaydın Sayın oceanheart size ne söylesek, ne yazsam az böylesi görsel bir şöleni biz doğa severlere yaşattığınız için çokkkk ama çokkk teşekür ediyorum. Yüklediğiniz resimler okadar güzelki insan hangisine bakacağı şaşırıyor tek kelimeyle muhteşem tam benim hayalimdeki bahça düzenlemesi doğal birtki örtüleri içinde yine bu doğallı tamamlayan kayalar, taşlar, süs havuzları dedim ya herşey çok güzel emeğinize, bileğinize, yüreğinize sağlık yeni resimlerinizi büyük bir heyecanla bekliyorum işlerinizde kolaylıklar dilerim.
|
çok teşekkür ederim sn06dilek,
Yaklaşık 5 ay kadar önce İzmirdeki evimi sattım umarım alan bahçeye iyi bakıyordur ama benim açımdan sorun değil Beykozda daha zengin türler içeren bir bahçe yaptım kendime henüz düzenlemesi devam ediyor.
Ben daha çok İngiliz tipi doğal bahçeleri seviyorum
bu sene çok daha güzel bitki resimleri koyabilmeyi umuyorum
yeri gelmişken sezon açılışını da yapalım madem

İşte birbirinden mavi omphalodes ve lithodora, arkada görünen küçük omphalodes Zeki Yağlı Abime ayrılmış durumda

Latince adını bilmediğim sarı yaprak döken manolya, bu manolyayı İzmir Botanikten beni tanıyan bir görevli Hamit Bey tam size göre çok değişik bir tür geldi diye telefonla haber vermişti ve gerçekten dediği gibi çok güzel bir manolya türü ve müthiş güzel bir kokusu var, tabi bu manolya İzmirdeki bahçede kireçli su sebebiyle ölmeye başlayınca tekrar söküp özel 3-4 PH lı (piyasada ayarsız torf diyorlar) torf doldurduğum bir saksıya diktim İstanbula taşındığım yılın kışında da saksısından alıp ıslak beze sarılı olarak İstanbula getirdim burada da bahçem henüz olmadığından 2 sene kadar torf ve saksıda yaşadı ve geçen sene Beykozdaki ebedi yerine dikildi şimdi çok mutlu ve 4-5 sene sonra ilk kez çiçek açtı

Pieris Japonica da aynı rhodedendronlar gibi asitli, geçirgen ve nemli toprak seviyor

Helleborus kendi döktüğü tohumlardan yüzlercesi çimlenmiş

Eryhronium kondo da aslında orman altı bitkisi bu sene yerini değiştireceğim