Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi araştırmacılar
sayın ncp1963 ilginiz için teşekkürler.sulama sorunu tamam gibi gözüküyor. sıra hangi çeşidi dikeceğimiz konusunda.bu forum bir okul ,bir akademi gibi.yeni üye oldum ama uzun zamandır üye olmadan değerli üstadların tavsiyelerini tecrübelerini okuyorum forumu ziyaret ediyorum.ceviz dikme konusuna kıdemliyim 25 yıl önce diktiğim fidanını orman işletmesinin dağıttığı 3-5 ağacım var.verimleri düşük ama lezzetli ve yağlı. 2000 yılında diktiğim yalova ve tozlayıcısı kaplan ağacım var 7-8 tane. kaplanı ve yalovaların birkacını keserek kaman ve denizli çameli yöresinin verimli çeşitleriyle aşılattım aşılar henüz 2 yaşında.ceviz dikmeyi planladığım tarla 980 rakımlı akdeniz iç anadolu ve egenin kavşak noktası geçiş kuşağında bulunduğu coğrafya da göller ve barajlar var .kumlu tınlı taban suyu problemi olmayan iyi rüzgar alan bir yer.yan dal verimli çeşit düşünüyorum. yabancı çeşitlerden chandler veya fernor uygun olurmu ?(chanler için rakım olarak uç noktalardayız herhalde). çeşit konusunda yoğun bilgi kirliliği ve değişken moda akımları oluyor 5-10 yılda bir.bir zamanlar orman çöğür fidanlar dağıttı.sonra yalova cinsi fırtınası başladı.sonra geç çiçekleniyor diye 1400 rakımlı yaylalara bile chandler dikildi.maraş 18 altay efsaneleri estirildi.onca bilgiye rağmen bir anafikir oluşturamadım.benim arazime şu çeşit olur diye bir sonuca ulaşamadım.hadi buyrun ben ne çeşidi tercih edeyim.selamlar.
|
merhaba 1050 mt yükseklikte chandler oluyor sizdede olur.. fernoruda düşüne bilirsiniz.