Merhaba,
Sitemizde hemen hemen herkesin bahçesinde narenciye ağaçları var ve hepsi de hallerinden memnun ancak benim limon ve portakal ağacımla başım dertte.
İkisini de iki sene önce aldım, geçen sene limon epey meyve verdi, şimdi de çiçekte ancak yaprakları sarı ve cansız gözüküyor.
Portakalım iste aldığımda çiçekliydi fakat hepsini döktü hiç meyve vermedi. Geçen sene zar zor 2 tane küçücük portakal büyütmeyi başardı, ancak bütün yapraklarını döktü. Bu sene baharda tam toparlıyor yeni sürgünler veriyordu ki, çıkan bütün yeni yapraklar ve çiçekler yine döküldü. Artık hiç yaprağı yok, dallardan bir tanesi hemen hemen tamamen kurumuş gibi, yeşil olanın ise yan dalları tamamen kurudu. Her gün üzerinden salyangoz temizliyorum, o kuru dallarda yiyecek ne buluyorlar onu da anlamış değilim.
Geçen hafta ortancalarıma verirken onlara da 1.5 lt de 2 çay kaşığı sacıkıbrıs eritip verdim, az olduğunu ve sadece onun yeterli olmadığını biliyorum ancak artık yanlış bir şey yapmamak için size danışmaya karar verdim.
Limonumu iyileştirmek, portakalımı da kurtarmak için ne yapmalıyım?
Portakal;
Limon;