Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nAzz...
merhabalar,
aldığımda salonumu kokusuyla saran lilyumlarım soldu 
balkona çıkardım, saksısını değiştirdim fakat ortama uyumunu sağlayamadım sanırım. galiba aynı dal üzerinden çiçek açmıyor.
şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim. iyice kurumasını mı bekleyeyim soğanını kullanabilmek için? ziyan olsun istemiyorum.
yoksa çıkartıp saklamalı mıyım?
bir de yeni lilyum soğanları aldım, şu an saksıya diksem verimli olur mu? bir de dikince sulamalı mıyım sanki bi yerlerde sulamamam gerektiğini okumuştum. ve saksıyı nasıl bir ortama koymalıyım?
solan lilyumlarım
Eklenti 481982
|
Zamansız yer değişimi yapmışsınız, soğanlı bitkiler yeşil dönemde saksı değişikliği yapılmaz ve bu değişimle birlikte yeşil aksam ölür, fazla sulama yaparsanız soğanı da öldürürsünüz.
Aynı dal üzerinde tekrar çiçek açmaz, o dal ölmüştür artık, saksıyı öylece bırakınız sulamayınız ara ara çok az nemlendirin fazla sulamayla soğanı öldürmediyseniz seneye çiçek açacaktır.
Yani aldığınız soğanları hemen ekiniz yeşil yaprak çıkarıncaya kadar çok az nemlendiriniz daha sonra su miktarını biraz arttırabilirsiniz dikkat etmeniz gereken husus saksı toprağınız süzek olmalı.