View Single Post
Eski 06-04-2014, 18:49   #9
cuncalak
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
Angry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isko74 Mesajı Göster
yusuf çetin kitiniz iyi görünüyor, nem sıcaklık ışık havalandırma yerinde olursa mantarlarınız birkaç güne alabilirsiniz; sayın cuncalak kurt işi tuhaf geldi samanı iyice haşlamadıysanız zaten kompostunuz küflenebilir 10. günden sonra. birden fazla firmanın tohumunu kullanabilirsiniz mesele tohumların iyi şartlarda üretilmi,ş olması. birisağlıklı biri uygunsuz bir tohumsa elbette sorun olacaktır. mantar cıkısı olursa yenebilir sıkıntı yok (aynı tür mantar tohumu için) zeliha hanım tebrikler *** iyi sonuçlar alırsınız ben de çamda kesinlikle olmaz diye biliyorum ben de 1 ay kadar önce 4 kütük ıhlamur denedim sonucu bekliyorum kütükler köyde henüz bir kere görebildim. poşet ekimlerinizde de *** başarılı olursunuz. ben de yeni başladım ilk iki ekimimden 15 kg mantar hasat ettim 3. ekimimde 10. gündeyim yalnız birkaç poşetimde 2-3 cmlik yeşil küfler oluştu. misel firmamı değiştirmiştim ondan mı yoksa kompostu iyi mi pastörize edemedim bilemiyorum *** küf oluşumları yayılmaz miseller baskın gelir bakalım neticeyi bekliyorum. ben ilk deneyimim den itibaren tecrübelerimi paylaştım eski yorumları okuyabilirsiniz son iki üç sayfada hepsi. son miselimi aras miselden aldım aras misel kullanan var mı?
Haşlamada 1-2seferinde iyi olmadı kurtlar orda ölmemiş ama şimdi kurt çıkmıyor bitti sanırım 2hafta oldu küflenme yok gibi torbaların içi dumanlı gibi sarımın ilerlediginimi gösterir bu ısı ayarsız gündüzleri iyide akşam soguk oluyor bu arada ektigim bugdaylar çimlendi mantar ektik bugday çıktı

cuncalak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön