View Single Post
Eski 07-07-2007, 01:49   #16
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Ulaşım konusunda hemen bilgi vereyim.

Gölbaşına ulaşmak kolay, belediye otobüsü ve dolmuş var.

Gölbaşında araziyi gezmek için yine araç ihtiyacımız olacak. Katılımcı sayısı belli olduktan sonra bu işin çaresine bakılır. Arazi toplu değil. Bu yatırımı yapan Ahmet Aydeniz Bey, köyde satılan arzileri parça parça alabilmiş. Gölbaşını bilenler için tarif edeyim. Vilayetler evinin karşısında, Konya yolunun sol kenarından başlar. Ta Elmadağına kadar gider.

Tabii piknik de mümkün. Gölette Aynalı sazan olacak. Ama bence bu geziyi öğrenme ağırlıklı düşünmek daha faydalı ve olumlu olur. Her zaman bu fırsat ele geçmez. Dilerim ki Ankara dışından bile meraklılar katılsın.

Ahmet Bey ile Ankara Gurubunu bir tanıştırayım istiyorum. Arkasından da Kırşehirin Kaman ilçesi Savcılı Ebeyit köyündeki bahçelerini görmeyi düşünüyorum. Aklımda kaldığı kadarı ile altı yüz elli dönüm ceviz, üç yüz dönüm badem ve dört yüz dönüm de -kalecıik karası- bağ var. burada arazi toplu ve tek bir sulama sisteminden damlama yöntemi ile sulanıyor.

Türkiyede, benim bildiğim en büyük ceviz bahçesi bu.

Ahmet Bey'in, Urfada, Harran Ovası'ndaki ağaçlandırma alanını (dört yüz dönüm) ben de görmedim. Resimlerini görmüştüm. Görenlerden dinlediğim ve resimlerinden gördüğüm kadarı ile orası da görülmeğe değer.

Düzenleyen Yücel Özlem : 19-08-2007 saat 17:34
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön