Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07
Geçen yıl yaptığım macunlu aşı. Topraklı aşılar kadar iyi gelişmiyor ya da ben yanlış yapıyorum. Bunun gibi bir çok örnek gösterebilirim. Sürgünü 10 cm.
Tabi ki macunla ya da sututla yapılıp daha iyi gelişim gösterenlerde var ama topraklılar kadar iyi gelişmediği kesin.
[ATTACH]480777[ATTACH]
|
Gökhan kardeş kolay gelsin. Aşı macunu sıcakta erime yapıyor ve aşı kalrmi ile anac arasına girip kaynama az oluyor.Aşı kalemi ile anacın birleşme yerlerinin üstünü araya sutut girmesin diye çok hafif çamur yapılıp üstüne sutut sürülürse çok güzel oluyor. Sutut erimiyor donuyor ama macun eriyor.Geçen yıl aşı ustası çamur yapalım dedi ben sutut kullanalım dedim.7-8 kafada çamur 200den fazla kafada sutut kullandık.Gelişmeleri aynı oldu.Sadece çamurlular 10 gün önce uyandı. Çamur veya toprak kullanıldığında devamlı takip edilmeli. Çamurda kuruma olmamalı devamlı nemlendirilmeli.Çok sulanıp çürütülmemeli.Sutut ile yapılıp kalem beyaz badana boyası ile boyandığında devamlı takibe gerek kalmıyor.Hani tembel işi.Bahçeye sık gidemeyenler için.