View Single Post
Eski 05-04-2014, 19:50   #907
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi snines07
Merhabalar.
Limon meyvelerinizin fotoğrafını paylaşmışsınız bir hastalık mı diye de ben de ilk defa gördüm böyle bir limon çeşidi ancak bu bir hastalık değilmiş böyle bir limon çeşidi varmış . Türkçesi '' Buda'nın Eli'' İngilizce olarak ''Buddha Hands'' olarak geçer. Sanırım tropikal bir çeşit. Merak etmeyin hastalık falan değil. Eğer uygun görürseniz bir kaç adet o meyvenin çekirdeğinden isterim.
Kolay gelsin.
İyi günler.


Sayın snines07 merhaba, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yalnız siz bir çeşitten bahsetmişsiniz oysa bu limon ağacı bildiğimiz normal limon ağacıdır ve limonlar normal limondur sadece bu ikisinde şekil değişikliği oluşmuş bu yüzden acaba hastalıklı mı diye yazdım. 15 senedir bu ağaç bahçemizde şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadık ilk defa bu sene bu şekilde ve sadece bu iki tanesi şekilsiz diğer meyveler normal.
Çekirdek çıkarsa seve seve gönderirim. Selamlar


Merhaba tekrardan. Ziraat Mühendisi arkadaşımla görüştüm. Narenciyelerde tomurcuk akarı denen bi zararlısı varmış. Ağaçta 1000 tomurcuk varsa 300 ünü çatlatıyormuş. Çatlayan tohumların 280 i yere dökülüyormuş geriye kalan 20 tomurcukta da böyle şekil bozukluğu oluyormuş. Yani bizler ağaç 700 meyve verdi 20 tanesi böyle oldu derken aslında 1000 meyvemizin 280 inin yok edip 20 sinde şekil bozukluğu yaratıyormuş. Ağacın altına bakarlarsa dökülen çatlamış tomurcukları göreceklerdir dedi. Eğer üretici/çiftçi falan değilse ilaca gerek yok boşa masrafa girmesinler dedi. Diğer sağlam meyvelere ve ağaca bi zararı olmazmış. Şimdilik benden bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir.



Bu mesaj Sayın Snines07 tarafından benim özel mesaj kutumda paylaşılmıştır.
Ben de kopyalayarak bu bölüme aldım umarım bir yalnışlık yapmamışımdır. kendisinden özür dilerim ama herkesin görmesinde faydalı olacağını düşünerek burada paylaştım.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön