View Single Post
Eski 06-07-2007, 23:47   #49
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar Nevsune hanım!

Bende bildiklerimi size aktarayım.Yazılanlardan okuduğum kadarı ile limonunuz aşılı. Bundan emin olduğunuzu gördüm. Ancak sarıkozda bahsetmiştim limon ağacı kesinlikle yalnız başına meyveye durmaz diye biliyorum. Tıpkı kaysı ve kivide diğer bir çok meyvede durum böyle sanırım narinciyedede durum farkssız diye biliyorum. Kuruyan dalı kesmeniz iyi olmuş şimdi değil ancak baharda ordan yeni filiz verecektir. Yani biraz sabır gerekecek. Hümük asit konusunu inceledinizmi bilmiyorum. Bitkinin sütü diye adlandırılıyor. Yani toprağın içindeki minarelleri elementleri çözüyor ve bitkinin bunları rahat almasını sağlıyor diye biliyorum. Yapraktan uygulamanın sakıncalı olduğunu söyleyemem ancak hiç denemedim. Ben şu anda 1,5 tonluk bir depoya yaklaşık 750 gr vererek uyguluyorum. Bitkiyi görüntü olarak canlandırıyor. Uygulama süresi şöyle iki boş bir dolu suyla veriyorum. Her şey gibi onunda fazlasının zararlı olduğunu söyleyebilirim. Birde tabii saksıdaki toprağınızın kalitesi çok önemli. Örneğin sırf torfsa en kısa zamanda deremili ile % 50 ye oranlayarak bir harç oluşturun ve saksıyı üç dört nunara büyütün. Kaçlık saksıda olduğunu bilmiyorum. Ancak saksı büyüdükçe bitki rahatlayacak ve boya büyümesi kolaylaşacaktır. Limonu uygun yerlerinden budamaktan kormayın. Hele kuruyan dalı üzerinde tutmaya gerek yok.Bakmayın narin durduğuna çok arsız bir bitki olduğunu biliyorum. Aşı yerine zarar vermeyecek şekilde istediğiniz gibi budaya bilirsiniz. Korkmayın en fazla yenisini size bulur hediye ederiz olur biter. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Not: Yukarıdaki bilgiler konusunda iddaalı değilim çünkü konunun uzmanı değilim.

Saygıyla kalın.

Teyzeye ve size bol limon ağaçlı bir salonda çay ve yemek sefası sürmeniz dileği ile saygı ve selamlar.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön